Nieuwsbrief

In onze nieuwsbrief verschijnen achtergrondverhalen over het werk van de VRU, de samenwerking met partners en wat we doen om de veiligheid in de regio op alle fronten te verbeteren. Benieuwd? Hieronder vindt u alle verschenen nieuwsbrieven. Als u op de hoogte wilt blijven, kunt u zich ook aanmelden zodat u de nieuwsbrief vanzelf in uw mailbox krijgt. De nieuwsbrief verschijnt meerdere keren per jaar.

Nieuwsbrief december 2019

nieuwsbrief vru juli 2019

Eerdere edities
nieuwsbrief juli 2019
nieuwsbrief december 2018
nieuwsbrief oktober 2018

nieuwsbrief juni 2018
nieuwsbrief maart 2018
nieuwsbrief december 2017
nieuwsbrief oktober 2017
nieuwsbrief juli 2017
nieuwsbrief mei 2017
nieuwsbrief maart 2017
nieuwsbrief november 2016
nieuwsbrief juli 2016

 

Aanmelden voor de nieuwsbrief

* verplicht veld

Klik hieronder aan dat u akkoord bent met ontvangst van e-mails van Veiligheidsregio Utrecht:

U kunt zich op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Voor informatie over ons privacybeleid, klik hier.

We gebruiken MailChimp voor het maken van onze nieuwsbrief. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over het privacybeleid van MailChimp.

 

De VRU en omgevingsdiensten RUD en ODRU werken steeds intensiever samen, bijvoorbeeld via gezamenlijke controles van bedrijven. Toezichthouders Jeroen de With (VRU) en Jaap van Otten (RUD) brengen een bezoek aan aluminiumfabriek Nedal.

Niet het vuur, maar de rook is vaak het gevaarlijkste tijdens een brand. Vooral in appartementsgebouwen is dit het geval, maar zeker in wooncomplexen voor ouderen. Dat is gebleken bij de brand in ’t Heycop in Breukelen. Om de kennis te vergroten is een praktijkonderzoek rookverspreiding uitgevoerd in Oudewater waaraan ook de VRU deelnam.

Een jongen die opgroeit in een criminele buurt in Rotterdam, een beter leven wil en dat ook krijgt als zelfstandig ondernemer en vrijwilliger bij de brandweerpost in Houten. Ali el Bouchtoubi (31) komt van ver.

Veel mensen die bij de VRU, gemeente, politie en de geneeskundige hulpdiensten (GHOR) werken, zijn op verschillende manieren betrokken bij de regionale crisisbeheersing. De een in planvorming, de ander in het daadwerkelijk beheersen van de crisis. Er wordt geoefend, maar er is ook behoefte aan kennisverbreding op diverse actuele thema’s. Daarom is op 17 en 18 oktober 2019 een leer- en netwerkbijeenkomst crisisorganisatie gehouden.

De VRU en omgevingsdiensten RUD en ODRU werken steeds intensiever samen, bijvoorbeeld via gezamenlijke controles van bedrijven. Toezichthouders Jeroen de With (VRU) en Jaap van Otten (RUD) brengen een bezoek aan aluminiumfabriek Nedal.

Toezichthouders van de VRU houden de brandveiligheid van gebouwen nauwlettend in de gaten. Maar wat controleren ze eigenlijk allemaal? Burgemeesters gaan op pad met toezichthouders om zich op de hoogte te stellen.