Logo Veiligheidsregio Utrecht - mobiel

Nieuwsbrief

De nieuwsbrief van de Veiligheidsregio Utrecht verschijnt ongeveer vijf keer per jaar en biedt een overzicht van achtergrondverhalen over het werk van de VRU, de samenwerking met partners en wat we doen om de veiligheid in de regio op alle fronten te verbeteren. Benieuwd? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief en u krijgt hem vanzelf in uw mailbox.

Nieuwsbrief december 2017

afbeelding nb

Eerdere edities
nieuwsbrief oktober 2017
nieuwsbrief juli 2017
nieuwsbrief mei 2017
nieuwsbrief maart 2017
nieuwsbrief november 2016
nieuwsbrief juli 2016

 
Aanmelden voor de nieuwsbrief

* verplicht veld
 

 

 

Onze 'best off' artikelen

Dit is onze top 5 van best gelezen artikelen die in eerdere edities van onze digitale nieuwsbrief verschenen. Ken jij ze al?

Bedankt voor de samenwerking!

Aan het einde van het jaar willen wij graag onze veiligheidspartners bedanken voor de prettige samenwerking. Met elkaar zorgen we voor een veilige regio.

Jaarwisseling moet zo feestelijk mogelijk blijven

De jaarwisseling is een groot feest waar bijna iedereen aan meedoet. Zoveel mensen die tegelijk het nieuwe jaar inluiden, kunnen ook zorgen voor overlast en problemen. Reden voor de VRU om samen met partners als gemeente, politie en RAVU paraat te staan.

Iedere seconde telt bij brandweer in meldkamer

Ergens breekt brand uit en een getuige belt 1-1-2. Iedereen kent het alarmnummer, maar wat er vervolgens in de meldkamer gebeurt is veel minder bekend. “De centralisten van VRU brandweer leveren een grote bijdrage aan de veiligheid”, weet teamleider Peter Foreman.

Vuurwerkspecialisten VRU zijn druk

De jaarwisseling staat voor de deur. In de regio Utrecht ligt zo’n 600.000 kilo vuurwerk opgeslagen voor de verkoop. De twee vuurwerkspecialisten van de VRU, Pieter Oudhof en Joost Polak zien er samen met de omgevingsdiensten, nauwlettend op toe dat de veiligheid niet in het geding komt.

VRU-Symposium Innoveren met informatie

Wat doen de verschillende veiligheidsregio’s en crisispartners aan informatiegestuurd werken? Wat kunnen we van elkaar leren? Hoe kunnen we samenwerken? Dat zijn de kernvragen straks tijdens het VRU-symposium Innoveren met informatie op 2 november 2017 van 9.30 tot 17.00 uur in de Veerensmederij in Amersfoort.