Onlangs werd bekend dat de Veiligheidsregio Utrecht is genomineerd voor de Jan van der Heydenprijs 2016. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door Brandweer Nederland aan het meest innovatieve idee binnen de brandweerorganisatie. VRU-medewerker Sjaak Haasnoot bedacht de Talentenbank en drong met dit idee door tot de laatste drie genomineerden.

De Jan van der Heydenprijs wordt sinds 2008 jaarlijks uitgeschreven door Brandweer Nederland, voor innovatieve ideeën binnen de brandweerorganisatie. Zo willen ze het breder delen van zulke ideeën bij de brandweer stimuleren.

Talent

Dat ‘breder delen’ is precies waar het idee van Sjaak Haasnoot om draait. Hij bedacht de Talentenbank: een centraal verzamelpunt voor talenten van medewerkers, zodat die beter en breder inzichtelijk gemaakt kunnen worden. Iedereen kan zich inschrijven en daarbij hun talenten, eerder verworven competenties (EVC's) en hun ambitie binnen de brandweer aangeven. Zo kan een veiligheidsregio de talenten van hun mensen beter benutten en blijven medewerkers zelf ook gemotiveerd.

Stemmen

Dit jaar zijn er bijna 25 inzendingen voor de prijs geweest. Er is onder meer een internetstemming en een beoordeling door een vakjury geweest. Op 6 oktober, tijdens het jaarlijkse congres van Brandweer Nederland, presenteren de genomineerden hun idee. Vervolgens wordt er gestemd en weten we wie er wint. De andere twee genomineerden zijn Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland en Brandweer Twente.

Meer informatie over de prijs en de genomineerden vindt u op de website van Brandweer Nederland.