Morgen is het Roze Zaterdag, het jaarlijkse evenement voor tolerantie, respect en emancipatie van homoseksuelen, biseksuelen en transgenders. Veiligheidsregio Utrecht wil samen met haar partners laten zien dat het niet uitmaakt wat je afkomst, geloof, gender, identiteit of seksuele voorkeur is.

Sinds 1979 wordt ieder jaar Roze zaterdag in een andere stad georganiseerd. Dit jaar vindt het plaats in het Vondelpark in onze hoofdstad: Amsterdam.

Roze Rood op Roze zaterdag

Samen met haar partners de Politie, Defensie, Justitie en Rijkswaterstaat staat de VRU met het netwerk Roze Rood op de informatiemarkt. De hulpdiensten willen laten zien dat het niet uitmaakt wat je afkomst, geloof, gender, identiteit of seksuele voorkeur is, om bij een van onze hulpdiensten te werken. De VRU en haar partners streven dan ook naar een veilige werkomgeving voor homoseksuele, lesbische, biseksuele en transgender, afgekort LHBT.

Netwerk Roze Rood

Roze Rood bestaat uit medewerkers van diverse veiligheidsregio's en vertegenwoordigt alle LHBT-collega’s van de veiligheidsregio’s. Roze Rood draagt onder andere bij aan een gezond diversiteitsbeleid. Het treedt op als klankbord of als vertrouwenspersoon en LHBT-collega’s van de veiligheidsregio’s hebben de mogelijkheid elkaar te ontmoeten. 

Daarnaast worden er netwerkbijeenkomsten georganiseerd voor LHBT-collega’s. Deze netwerkbijeenkomst vindt steeds plaats bij een andere veiligheidsregio. Ook is er de gelegenheid om met elkaar ervaringen te delen.

Verschillen vormen onze kracht

De VRU is een divers samengestelde organisatie waar ruim 2200 mensen werken. De VRU moet voor iedereen een plezierige en vooral veilige plek zijn om te werken.

‘Onze verschillen vormen onze kracht, leiden tot goede en gevarieerde ideeën en maken wie we zijn als individu. Onze gezamenlijke doelen en waarden verbinden ons met de organisatie. Wij doen ons werk zonder discriminatie op het gebied van afkomst, geloofsovertuiging, geslacht, geaardheid, genderidentiteit, handicap of leeftijd.’

Meer weten?

Wil je meer weten over het netwerk Roze Rood? Kijk dan op www.brandweernederland.nl/rozerood of op de Facebookpagina.

Roze rood