Het zit brandweermensen in hun genen, het redden van mensenlevens en zich inzetten voor de samenleving. Hoewel er veel wordt gedaan aan veilig werken, blijft het vak risico’s kennen. Daarom staan we ook dit jaar voor de achtste keer weer stil bij het verlies van onze brandweercollega’s. De herdenking vindt dit keer plaats op zaterdag 16 juni 2018 bij het Nationaal Brandweermonument voor genodigden.

Herdenken is belangrijk
Ieder jaar komen zo’n 150 nabestaanden en directe collega’s op de derde zaterdag in juni bijeen in Arnhem om het verlies te delen en de herinnering aan omgekomen brandweercollega’s levend te houden. De jaarlijkse herdenking biedt nabestaanden en (oud-)brandweermensen de gelegenheid om de pijn uit het verleden te delen. Ook weerklinken de verhalen van onze omgekomen brandweercollega’s. Niet alleen in Arnhem worden de omgekomen collega’s herdacht. Overal in het land staan korpsen stil bij het verlies. Om die reden hangen de vlaggen op de brandweerposten halfstok als blijk van respect en ter herinnering.

Nationaal Brandweermonument
Het Nationaal Brandweermonument ligt aan de Kemperbergerweg 783 in Arnhem en is dagelijks te bezoeken tussen 8.00 uur en 18.00 uur.

brandweermonument