Nieuws

In elk geval tot en met dinsdag 9 februari gelden er in Nederland extra zware maatregelen om de onrustwekkende verspreiding van het coronavirus te stoppen. Dat heeft het kabinet besloten. Hier vindt u het bericht van de Rijksoverheid.

Brandweer Veiligheidsregio Utrecht rukte uit naar 217 incidenten tussen 31 december 2020 18.00 uur en 1 januari 2021 06.00 uur. Bij het overgrote deel van de incidenten (198) ging het om branden. De brandweer is ter plaatse geweest bij 34 branden in personenauto’s.

De burgemeester van Utrecht, mevrouw Sharon Dijksma, wordt voorgedragen als voorzitter van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU).

Sinds het uitbreken van de corona-epidemie begin dit jaar hebben de burgers in de regio Utrecht maar liefst 20 noodverordeningen zien langskomen, steeds aangepast naar de situatie van dat moment, om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Nu is er de Tijdelijke Wet Maatregelen Covid-19. Wat betekent dat eigenlijk? Hoe komt het beleid nu tot stand en wie zijn daarvoor verantwoordelijk?

Sinds het tragische ongeval waarbij onze collega Pim van der Bruggen is overleden hebben we als Veiligheidsregio Utrecht vele hartverwarmende en meelevende reacties ontvangen uit het hele land. Berichten van medeleven kwamen binnen bij ons op kantoor, op de brandweerposten en direct bij betrokken collega’s. We hebben hierdoor ervaren hoe intens het overlijden van Pim in het land is beleefd, zeker onder diegenen die de brandweer een warm hart toedragen.

Maandag 7 december rond 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Het NL-Alert controlebericht ontvang je op je mobiel. Met het NL-Alert controlebericht kun jij ervaren hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. Let op: het NL-Alert controlebericht kan luid binnenkomen als je een koptelefoon of oordopjes gebruikt.

Met ingang van 1 december 2020 treedt de Tijdelijke Wet Maatregelen COVID-19 in werking. Deze wet heeft als doel om de coronamaatregelen een wettelijke basis te bieden. Daarmee is de noodverordening niet langer noodzakelijk.

Met ingang van 1 december 2020 treedt de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19 (Twm) in werking. Deze wet heeft als doel om de coronamaatregelen een wettelijke basis te bieden. Daarmee is de noodverordening niet langer noodzakelijk.

Daarom heeft de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, mede namens de minister van Justitie en Veiligheid, aan de voorzitters van de veiligheidsregio’s de opdracht gegeven om de noodverordening met ingang van 1 december 2020 in te trekken.

U vindt het besluit van de voorzitter van de Veiligheidsregio Utrecht tot intrekking van de noodverordening onder Besluiten en publicaties.

Hieronder vindt u een beknopt overzicht van de inhoud van de Tijdelijke Wet Maatregelen COVID-19.

tijdelijke wet maatregelen covid 19 copy copy

Het overlijden van onze collega Pim van der Bruggen heeft in heel Nederland diepe indruk gemaakt. Vele mensen hebben hun medeleven betuigd. Op verzoek van de familie vindt de uitvaart in besloten kring plaats op vrijdag 27 november 2020. In verband met COVID-19 is in overleg met de familie van Pim besloten om de uitvaart via een livestream beschikbaar te stellen. Zo kunnen familie, vrienden, collega’s en bekenden het afscheid online bijwonen.

Het overlijden van onze collega Pim van der Bruggen heeft in heel Nederland een diepe indruk gemaakt. Vele mensen hebben hun medeleven betuigd. Veiligheidsregio Utrecht opent, namens de familie, een online condoleanceregister voor Pim van der Bruggen. Hier kan iedereen die dit wil een persoonlijke boodschap of een herinnering achterlaten.

De uitvaart vindt op vrijdag 27 november in besloten kring plaats.