coronavirus

Op deze pagina tref je allerlei handige informatie over het coronavirus (COVID-19). Hieronder staan links die je doorverwijzen naar andere websites met meer informatie over specifieke onderwerpen. Heb je vragen over het coronavirus in jouw dorp of stad? Stel ze aan je eigen gemeente. Bekijk ook de routekaart van het Rijk met coronamaatregelen per risiconiveau. 


De Rijksoverheid heeft een speciale routekaart opgesteld waarin je per risiconiveau kunt zien welke maatregelen (ten minste) gelden in jouw regio. Voor ieder niveau geldt: volg de basisregels. Bestuurders kunnen besluiten om aanvullend strengere maatregelen te nemen als de situatie daarvoor aanleiding geeft. 

Heb je vragen over de Coronamaatregelen in je eigen woonplaats? Heb je klachten over grote groepen mensen die bij elkaar komen? Is het voor jou niet duidelijk wat de noodverordening betekent voor jouw bedrijf? Neem dan contact op met je eigen gemeente. In dit artikel vind je de gegevens van alle 26 gemeenten in de provincie Utrecht. 

In dit artikel vind je allerlei handige links die je doorverwijzen naar websites met meer informatie over het coronavirus. 

Sinds 1 juni kan iedereen met (milde) klachten zich laten testen op het coronavirus.

Heb jij bijvoorbeeld verhoging, moet je hoesten, ben je verkouden of heb je plotseling verlies van geur en smaak? Bel dan de landelijke testlijn van de GGD 0800-1202 en maak een afspraak voor een coronatest. Houd je burgerservicenummer (BSN) bij de hand. Merk je dat het erg druk is bij 0800-1202? Probeer het dan later nog eens.

Op de website van de Rijksoverheid lees je meer achtergrondinformatie over welke klachten er horen bij het coronavirus

Mogelijk heeft de Coronacrisis negatieve effecten op je bedrijf. Het kan zijn dat je in aanmerking komt voor steun van het Kabinet.

Zo is er de regeling werktijdverkorting, kan de Belastingdienst uitstel van betaling geven en verruimt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) de borgstelling midden- en kleinbedrijf. Als je ondernemer bent en je in bijvoorbeeld de horeaca of reisbranche, dan kun je daardoor makkelijker geld lenen. Wil je meer informatie en weten wat de mogelijkheden zijn? Als ondernemers kun je terecht bij het adviesteam van de Kamer van Koophandel. Raadpleeg ook je gemeente voor meer informatie over steun.

 

In onderstaande infographic van de Rijksoverheid staan alle basisregels over het coronavirus. Houd je zoveel mogelijk aan deze regels om jezelf en kwetsbare anderen in je omgeving te beschermen tegen het coronavirus.

Heb je een reis gepland? Op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken staan actuele reisadviezen per land. Bekijk deze voor vertrek. Heb je een reis geboekt, maar wil je deze annuleren? Neem in dat geval contact op met de desbetreffende reisorganisatie.